02-04-2015

Triumph Speed 94 - jubileum editie Speed Triple

Dit is het jaar dat de legendarische Speed Triple, een van de meest populaire modellen uit de Triumph geschiedenis, haar 21 jarig jubileum viert.

Toen in 1994 de eerste generatie van de Speed Triple de openbare wegen bestromde met zijn gespierde gestalte en dynamische rijeigenschappen, hadden we nooit durven dromen dat we hiermee de fundering hadden gelegd voor een legende die meer dan twee decenia zou voortduren.

Vanaf dat moment is de Speed Triple niet meer weg te denken uit het straatbeeld en begrijpt iedereen waar deze motor voor staat. De verfijnde samenwerking van het rijwielgedeelte met de beroemde driecilinder is kenmerkend voor alle generaties van de Speed Triple. Dit in combinatie met de stoere en ruige uitstraling heeft ervoor gezorgd dat de Speed Triple door de jaren heen vele fans aan zich heeft weten te binden,

En dit jaar brengen we een ode aan deze 21-jarige legende met de Speed 94.

Met de Speed 94 vertellen we het hele verhaal van de Speed Triple door de laatste versie van de Speed Triple uiterlijke kenmerken mee te geven van de eerste Speed Triple generatie. Kortom, het beste van twee werelden.

Net als 21 jaar geleden heeft de Speed94 die befaamde driecilinder, die dankzij de nieuwste technieken en moderne materialen 135 pk en 111Nm koppel weet te produceren. Verder beschikt de Speed94 over een aluminium Trellis frame, een robuust uitgevoerde enkelvoudige achterbrug, volledig instelbare 43mm Showa voorvork en monoshock achter voor de optimale handling. Voor de beste remprestaties hebben wij radiale Brembo remklauwen gemonteerd die standaard zijn voorzien van het Triumph ABS-systeem.

De Speed94 heeft diverse elementen die zijn geinspireerd op de MK1 Speed Triple uit 1994. Neem bijvoorbeeld die schitterende kleur, Jet Black, die een speciale formule heeft om de kleur van destijds te evenaren. 

Om de looks van de eerste Speed Triple generatie nog meer te benaderen is het subframe in de kleur grafiet uitgevoerd en zijn de zijpanelen zwart gemaakt. Mooie details zijn ook de in zwart uitgevoerde uitlaatdempers, de zwarte tankdop, het Speed Triple logo van de eerste generatie en het Speed 94 plaatje op de tank. Het flyscreen, de belly pan en het kapje over het zadel zijn uitgevoerd in de bijpassende kleur.

Met de Speed 94R gaan we op het gebied van het rijwielgedeelte nog een stap hoger. Door het monteren van een volledig instelbare Öhlins NIX30 43mm voorvork, een Öhlins TTX36 achterschokbreker, Bremo's radiale monoblok remklauwen en Pirelli Supercorsa SP banden is de Speed 94R klaar voor het echte werk. 

De Speed94 is net als zijn voorgangers een echte must-have voor iedere gepassioneerde motorrijder die opzoek is naar een de ultieme naked.

De Speed 94 is vanaf Mei 2015 te verkrijgen bij de Triumph dealer voor € 12.440,- , de R versie zal € 14.290,- gaan kosten. De prijzen zijn dus gelijk met die van de huidige Speed Triple, niet gek voor zo'n mooi uitgevoerde special edition.  

Speed94 kledingcollectie
Speciaal voor de Speed94 komt Triumph dit voorjaar met een casual kledinglijn ter ere van deze legendarische motorfiets. De kledinglijn betreft een T-shirt, een hoodie en een cap voorzien van het orginele logo en Speed Triple opdruk. Voor de echte fans die ook op kantoor hun liefde voor de Speed willen etaleren is er een unieke Speed94 koffiemok. De items zijn in de loop van deze maand verkrijgbaar bij de Triumph dealer. 

 

Meer nieuws

Deel deze pagina op: